Remember, The Villa

Luminari Property Berhad, was set up when the ideation of the project – “Remember, The Villa” came about in mid-2016, where 3 entrepreneurs sat down and the intention of having a place to cater to our booming Malaysian eco-tourism was derived. The thought of building a self-sustainable Retreat Villa for its shareholders and business partners to make a difference to life on land, promoting good health & well-being, and to enrich ones’ experience came in place.

Designed and built by PDI Design and Associates, a renowned Interior Design Company, with bases spread within South East Asia. Established in Kuala Lumpur in 1993, PDI Design and Associates is armed with only one goal, to birth new ideas into every project with unrivalled passion and common sense.

Not a stranger to the Design Hall of Fame, PDI Design and Associates are proud recipients of countless Design Awards, both locally & internationally.

PDI Design and Associates believe in the value of infusing creativity and ingenuity, to lay a foundation built on a legacy of a strong, solid beginning. This same design approach was poured into Remember. Sensitive thoughts were massaged, and PDI Design and Associates has kept the focus on creativity and innovation on design planning usage.

Junior Chamber International (JCI) Tanjung Aru

Project Description
The ideation of this project came about in mid-2016, where 3 entrepreneurs sat down and the intention of having a place to cater to our booming Malaysian eco-tourism was derived. The thought of building a Retreat Villa that is self-sustainable to make a difference to life on land, promoting good health & well-being, and to enrich ones’ experience came in place.
The tagline and belief of “where everyone gets together”, is based on the characteristics of the Villa itself – which emphasize on human acceptance and experience within the space, promotes in human connection & interaction, and, the pursuit of knowledge, happiness and life, when everyone gets together;
Remember, The Villa, is located in Tanarimba, Janda Baik. It is built on 46,000 sq. ft. of land, cradled in the lush greeneries of our Malaysian Tropical Rain Forest, home to some of the oldest tress in the world.
At over 2,000 feet above sea level, we are blessed with cooler temperatures throughout the year, ranging from 18 to 28 degrees Celsius, making it a sanctuary from the heat and humidity of the lowlands, an ideal destination for many locals.
Project Result
This urban architecture co-existing harmoniously with the surrounding nature. We maintained as many trees as possible and retained most of the vegetation. We utilised eco-friendly construction techniques and building materials as well as recycled materials, to ensure optimal preservation of foliage and minimal disruption to the pre-existing flora.
The space usage is optimised with minimised electricity consumption without sacrificing comfort. We have designed the Villa for maximum sunlight, minimise the usage of windows and doors to allow natural air to come in. We harvest water from the nearby stream, filter and direct them to our water tank for washing and irrigation as well as our swimming pool. The usage of chemical and detergent is minimal and we have carefully selected special fabric to meet the climate as well as minimise maintenance. Apart from the natural vegetation, we also grow fruit trees, spices, herbs and so forth.
Everyone is treated equal when you enter the Villa. Your position or social status is put outside the gate. Everyone does his own serving and clean his own dishes. During dinner, housekeeper and general cleaners eat together.

What impact has this project created in the community / nation?
This project has created income and job opportunities for the community such as engaging them as part-time cleaners/ general workers, ordering food for guests, sending soiled bedsheets to the laundry, etc.
This Villa also serves as a place for education as we have a fully equipped training room and state of art meeting room for education and training. This has changed the landscape of training classes and enable the trainee to be closer to nature and its environment.
How has this project help to advance the chosen SDG?
With this project, we are able to realise the concept of creating a home maximising the environmental air, water and sunshine where everybody gets together, promoting the equality of human being, bringing out the sense of ownership of the entire place, and even hosting 30-50 guests with minimum energy usage.
The tagline for United Nations Sustainable Development Goals (UNSDGs) is “Leaving No One Behind.” explain how your project helps to realize the commitment of UNSDGs for the future.
With this project, building a self-sustainable Villa, we make a difference to life on land, promoting good health and well-being, as well as the equality of human being and gender; making sure the need of having clean water and sanitation, react to the meet the climate, and, be responsible to the environmental impact by minimizing the electricity and water consumption, retaining and growing more vegetation.
Follow Us